Ο βασιλιάς Ιωσίας και την ιστορία μιας ξεχασμένης Βιβλίου


English to Greek translation

Ο βασιλιάς Ιωσίας και την ιστορία μιας ξεχασμένης Βιβλίου

ΗΤΑΝ ΣΠΙΤΙ-ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ φορά στο ναό του Κυρίου. Πολλά χρόνια είχαν περάσει από τότε που αυτό το κτίριο είχε επισκευαστεί από το βασιλιά αγόρι, Ιωάς, και κατά τη διάρκεια εκείνων πολλά χρόνια ο ναός είχε πολύ παραμεληθεί.
Είχε μάλιστα έτυχαν βάναυσης συμπεριφοράς, για ένα king είχαν στήσει βωμοί για το είδωλο του Βάαλ δικαίωμα των δικαστηρίων του σπιτιού του Κυρίου. Τώρα που ο βασιλιάς ήταν νεκρός, και ο εγγονός του, Josiah, ήταν η απόφαση του λαού του Ιούδα. Και επειδή ο Ιωσίας ήταν προσπαθούμε να κάνουμε αυτή που είχε δώσει την εντολή ότι το σπίτι του Θεού θα πρέπει να επισκευαστεί και είναι έτοιμη για τη σωστή είδος λατρείας.

Πολλοί επιδέξιος εργάτες είχαν προσληφθεί για να βοηθήσει την επισκευή του ναού. Και οι βωμοί ειδωλολάτρες είχαν σχιστεί έξω από το ναό δικαστηρίων και μεταφέρονται έξω από την πόλη, όπου είχαν καεί με φωτιά. Ενώ το έργο αυτό συνέβαινε, ο αρχιερέας ήταν ρύθμιση πράγματα, προκειμένου στα δωμάτια του ναού. Και εκεί, κρυμμένα κάτω από κάποια σκουπίδια, βρήκε ένα παράξενο βιβλίο.

Αυτό το παράξενο βιβλίο αποδείχθηκε ότι είναι το ίδιο με αυτό ο Μωυσής είχε γράψει πριν πεθάνει. Ονομαζόταν το βιβλίο του νόμου, για το ότι ο Μωυσής είχε γράψει τα λόγια του νόμου, ο οποίος έδωσε ο Θεός στους Ισραηλίτες.

Και ο Μωυσής πρόσταξε ότι το βιβλίο πρέπει να διαβαστεί κατά την ακρόαση όλων των ανθρώπων μια φορά κάθε επτά χρόνια. Τώρα, όμως, εδώ και πολλά χρόνια είχαν περάσει από τότε που το βιβλίο είχε διαβάσει. Και αυτά τα χρόνια το βιβλίο είχε εντελώς ξεχαστεί.

Ο αρχιερέας αφαιρείται προσεκτικά τη σκόνη από αυτό το πολύτιμο βιβλίο και ζήτησε ένας υπηρέτης του βασιλιά Ιωσία. Σαφάν, τον υπάλληλο, ήρθε γρήγορα, και ο αρχιερέας του είπε να μεταφέρει το βιβλίο του βασιλιά.

Τώρα, ο Ιωσίας δεν είχε ακούσει ποτέ τα λόγια του νόμου του Θεού πριν από αυτή τη φορά. Ζήτησε από τον υπηρέτη του να διαβάζει δυνατά από το βιβλίο, και Σαφάν διαβάσετε για υπόσχεση του Θεού να ευλογήσει το λαό, αν θα πρέπει να τον υπηρετούν πιστά. Στη συνέχεια συνέχισε να διαβάζει, και Josiah ακούσει για υπόσχεση του Θεού για να τιμωρήσει τους ανθρώπους, αν πρέπει να τον εγκαταλείψει και να στραφούν σε λατρεία ειδώλων. Josiah αναστατώθηκε. Ήξερε ότι οι άνθρωποι είχαν παρακούσει το νόμο του Θεού, και φοβόταν την απαίσια τιμωρίες, που ο Θεός υποσχέθηκε να στείλει πάνω τους. Ο έσκισε τα ρούχα του και έκλαψε πικρά δάκρυα. Στη συνέχεια έστειλε υπαλλήλους σε μια γυναίκα που ονομάζεται Όλδα, ο οποίος ήταν ένας προφήτης, για να τη ρωτήσω σχετικά με το σχέδιο του Θεού για να τιμωρήσει τους ανθρώπους για μεγάλες αμαρτίες τους.

Όλδα είπαν οι υπηρέτες που ο Θεός θα στείλει σίγουρα όλες οι μεγάλες τιμωρίες στους ανθρώπους ακριβώς όπως είχε υποσχεθεί να κάνει, αν θα πρέπει να εγκαταλείψει νόμο του και τα είδωλα λατρείας. Αλλά επειδή ο Ιωσίας, ο βασιλιάς, είχε ταπεινώσει την καρδιά του και είχε έκλαψε δάκρυα λύπης για τις αμαρτίες τους, Όλδα είπε ότι ο Θεός δεν θα αφήσει το τιμωρίες έρχονται από τη γη στη διάρκεια της ζωής του.

Josiah δεν προσπάθησε να ξεχάσουμε τα λόγια του νόμου του Θεού. Ήθελε όλους τους ανθρώπους του για να τους ακούσει, πάρα πολύ. Έτσι, κάλεσε για μια μεγάλη συνάντηση στην Ιερουσαλήμ, και όταν οι άνθρωποι ήρθαν μαζί διάβασε για να τους έξω από το βιβλίο. Στη συνέχεια, υποσχέθηκε ο Θεός για να κρατήσει το δίκαιο αυτό και να υπηρετήσει τον Θεό με όλη την καρδιά του. Διέταξε τους ανθρώπους του για να κρατήσει το νόμο, πάρα πολύ. Και υπάκουσε ο βασιλιάς τους.

Στη συνέχεια Josiah προετοιμασμένοι για να κρατήσει η γιορτή του Πάσχα, το οποίο οι Ισραηλίτες είχαν εντολή στο νόμο του Θεού για να κρατήσει μια φορά κάθε χρόνο. Λίγο αργότερα συγκέντρωσε τους ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης, και όταν ήρθαν μαζί έδωσε από τη δική του, πολλά κοπάδια αρνιά για το Πάσχα δείπνο. Και οι άνθρωποι χάρηκαν μαζί, και να διατηρείται η γιορτή για επτά ημέρες. Όχι από την εποχή του προφήτη Σαμουήλ είχε υπάρξει μια τέτοια μεγάλη γιορτή του Πάσχα, όπως αυτό εδώ.

Josiah κυβέρνησε το λαό για τριάντα ενός χρόνων. Άρχισε να αποφανθεί όταν ήταν μόνο ένα παιδί, οκτώ ετών. Φυσικά, κάποιες παλαιότερες άνδρες είχαν αναλάβει το σημαντικό Υποθέσεων του Βασιλείου μέχρι που μεγάλωσε στην ανδρική ηλικία. Αλλά Josiah λαχταρούσε να είναι μια καλή βασιλιάς όταν ήταν μόνο ένα αγόρι. Και στην ηλικία των δεκαέξι άρχισε να αναζητεί τον Θεό σοβαρά, και ο Θεός τον βοήθησε να αποφανθεί με σύνεση.

Στο τέλος της καλής βασιλείας του Ιωσία ο βασιλιάς της Αιγύπτου βγήκαν να πολεμήσουν εναντίον των Ασσυρίων βασιλιά, και βάδισε μέσα από τη γη του Ιούδα. Josiah τον έχουν περάσει από τη χώρα κι έτσι κάλεσε από το στρατό του και έτοιμοι να πολεμήσουν εναντίον του.

Τώρα ο βασιλιάς της Αιγύπτου δεν ήθελε να καταπολεμήσει τον Ιωσία, και έστειλε λέξη για το Josiah να επιστρέψουν στην πατρίδα τους από το πεδίο μάχης? Αλλά Josiah δεν θα πάει. Ο ίδιος ντυμένοι με τα ρούχα ενός κοινού στρατιώτη και βγήκε στη μάχη ούτως ή άλλως.

Και στη μέση του αγώνα πυροβολήθηκε από έναν τοξότη και τραυματίες τόσο σοβαρά που τους υπηρέτες του τον έφερε πίσω στην Ιερουσαλήμ σε ένα άρμα.

Λίγο αργότερα πέθανε, και ο λαός τον έθαψαν μεταξύ του αξιότιμου βασιλέων του Ιούδα. Ο προφήτης του Θεού, έκλαψε γι ‘αυτόν, επειδή ήξερε ότι ο Ιωσίας ήταν ο τελευταίος βασιλιάς, που θα μπορούσε ποτέ να προσπαθήσει να κρατήσει τα λόγια ότι ο Μωυσής έγραψε στο βιβλίο του Νόμου.

About brakeman1

Using every tool reaching out to those who seek the shinning light Jesus Christ gives to those who have faith. Keeping uninformed aware of bable with truth and meaning
This entry was posted in Discipleship. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s