Ο Σπορέας και οι σπόροι


to Greek translation

Ο Σπορέας και οι σπόροι

Γραφή: Λουκάς 8:4-15 (Μάρκος 4:3-9? Ματθαίος 13:3-9)
4 Και όταν ένα μεγάλο πλήθος ήρθε μαζί και τους ανθρώπους από την πόλη μετά από την πόλη ήρθε σ ‘αυτόν, είπε σε μια παραβολή: 5 «Μια σπορέας βγήκε να σπείρει το σπόρο του? Και ενώ έσπειρεν, άλλο μεν έπεσε κατά μήκος της διαδρομής, και ήταν κάτω από πεπατημένη τα πόδια, και τα πετεινά του ουρανού κατέφαγον 6 Και κάποια έπεσε πάνω στο βράχο?. και καθώς μεγάλωσε, το μαραμένο μακριά, επειδή δεν είχε υγρασία 7 Και έπεσον επί τας ακάνθας?. και τα αγκάθια μεγάλωσε μαζί του και πνίγηκε αυτό. 8 Και μερικοί έπεσαν σε καλό χώμα και μεγάλωσε, και απέδωσε στο εκατονταπλάσιο. ” Όπως είπε αυτό, φώναξε, “Αυτός που έχει αυτιά να ακούσει, ας ακούσει.” 9 Και όταν οι μαθητές του τον ρώτησε τι σήμαινε αυτή την παραβολή, 10, είπε, “για να σας έχει δοθεί για να γνωρίζουν τα μυστικά της βασιλείας του Θεού? Αλλά για άλλους είναι με παραβολές, έτσι ώστε να δει να μην μπορούν να δουν, και . ακοής μπορεί να μην αντιλαμβάνονται 11 Τώρα η παραβολή είναι το εξής: Ο σπόρος είναι ο λόγος του Θεού 12 Η αυτά κατά μήκος της διαδρομής είναι εκείνοι που έχουν ακούσει? Έπειτα έρχεται ο διάβολος και αφαιρεί τον λόγο από την καρδιά τους, ότι δεν μπορεί. πιστέψουν και να σωθούν 13 Και εκείνοι πάνω στο βράχο είναι αυτοί που, όταν ακούν τη λέξη, το παραλάβει με χαρά?. αλλά αυτές δεν έχουν καμία ρίζα, που πιστεύουν για λίγο και στη διάρκεια της πτώσης πειρασμό μακριά 14 καθώς και για. αυτό που έπεσαν ανάμεσα στα αγκάθια, είναι αυτοί που ακούν, αλλά όπως πάνε στο δρόμο τους είναι πνιγμένος από τις έγνοιες και τα πλούτη και απολαύσεις της ζωής, και τα φρούτα τους δεν ωριμάζουν.

Διαλογισμός: Τι γνωρίζετε για τους σπόρους σποράς; Για μια αγροτική κοινότητα που ζούσαν από τη γη, σπορά ήταν απολύτως αναγκαία για την επιβίωση. Η απλή πράξη της σποράς έφεραν μεγάλες ελπίδες εν αναμονή ενός γόνιμου συγκομιδή. Ιστορία του Ιησού, όμως, δίνει μια προειδοποίηση. Ένας σπόρος δεν μπορεί να ωριμάσει σε φρούτα, χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη. Ακόμη και ο προφήτης Ιερεμίας έδωσε παρόμοιες συμβουλές για πολλές εκατοντάδες χρόνια νωρίτερα: “Break up αγρανάπαυση εδάφους σας, και να μην σπείρουν μεταξύ αγκάθια» (Ιερεμίας 4:3).

About brakeman1

Using every tool reaching out to those who seek the shinning light Jesus Christ gives to those who have faith. Keeping uninformed aware of bable with truth and meaning
This entry was posted in Discipleship. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s