Bileamin ja Ass


The Prophet Balaam and the Ass, by Rembrandt v...

Image via Wikipedia

Bileamin ja Ass
Numerot 22

Herran enkeli seisoo tavalla Bileamin.

Israelilaiset olivat taistella tiensä luvattuun maahan, ja Jumala niin usein antoi heille voiton taistelussa että kansakunnat ympäri pelkäsivät heitä.
Siihon, amorilaisten kuninkaan, ja Og, Baasanin kuninkaan, niin tuli ulos armeijat heitä vastaan, mutta israelilaiset voitti heidät ja otti haltuunsa heidän alueellaan.

Voitokas armeija jälkeenpäin pystyttivät telttansa ja Mooabin arolla, ja Balak, kuningas maan peläten hän ja hänen kansansa olisi tuhottava, lähetetään Bileamille, joka oli profeetta (joka on yksi jolle Jumala näyttää asioita, jotka tulee tapahtumaan), tulla ja lausua kirous israelilaiset, jotka saattavat estää heidän ottaen hänen valtakuntansa häneltä.

Bileam ei ensin halunnut kirota israelilaiset, sillä hän tiesi, että Jumala oli siunannut heitä. Mutta Balak rukoili häntä, lupaava hänelle kunniaa ja rikkauksia, ja viimein Bileam suostunut.

Eli aamulla, hän satuloi aasinsa ja lähti heidän kanssaan. Mutta Jumala vihastui hänen haluavat Balak rikkauksia ja kunniaa, ja lähetti enkelin tiellä ja vastustaa häntä.

Jumala, joka voi tehdä mitä tahtoo, käytössä aasi, joihin Bileamin ratsasti, nähdä enkeli, ja hän kääntyi sivuun, jotta hänelle. Tämän isäntäänsä löi. Mutta jälleen kerran enkeli seisoi hänen edessään tie, jossa oli seinän kummallekin puolelle, ja aasi näki hänet, ja yrittää kääntää sivuun ennen, murskatut Bileamin jalka seinää vasten.

Sitten Bileam löi jälleen. Mutta hieman kauempana enkeli seisoi heidän edessään kolmannen kerran, ja aasi näki hänet, lankesi alle Bileamin, jotka vihaisesti löi sauvallaan. Jumala nyt ihanan aiheutti perse puhua, ja hän kysyi Bileam, miksi hän oli lyöty hänen.

Sitten Jumala teki Bileamin itse nähdä enkelin seisovan hänen paljastettu miekka kädessään, ja Bileam kumarsi häntä hyvin kentällä. Ja enkeli nuhteita Bileam ja silmiinpistävää perseeseen, kertoo hänelle, että koska hän halusi tehdä, mitä Jumala ei tahtoa, Jumala oli lähettänyt enkelinsä vastustaa häntä tavalla, ja ei ollut perse kääntyi sivuun, hän olisi ollut surmansa.

Bileam sitten tunnusti, että hän oli tehnyt väärin, ja tarjoutui menemään takaisin. Enkeli kuitenkin käski hänet siirry Balak, mutta ole varovainen puhumaan vain, mitä Jumala on tarjous hänelle sanoa.

Niin Bileam lähti, ja kun hän näki kaikki leiri israelilaiset ulottuu pitkälle ennen häntä Jumalan käskystä hän siunasi ihmisiä joille Balak oli lähettänyt hänelle kiroukseksi.

About brakeman1

Using every tool reaching out to those who seek the shinning light Jesus Christ gives to those who have faith. Keeping uninformed aware of bable with truth and meaning
This entry was posted in Discipleship. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s