Βαλαάμ και το Ass


Βαλαάμ και το Ass
Αριθμοί 22

Ο άγγελος του Κυρίου βρίσκεται στο δρόμο του Βαλαάμ.

Οι Ισραηλίτες έπρεπε να αγωνιστούν το δρόμο τους προς τη γη της επαγγελίας, και ο Θεός που τόσο συχνά τους έδωσε τη νίκη στη μάχη που τα έθνη γύρω από φοβόντουσαν τους.
Sihon, βασιλιάς των Αμορραιων, και Og, ο βασιλιάς της Bashan, τόσο βγήκε με στρατιές εναντίον τους? Αλλά οι Ισραηλίτες τις ξεπεράσαμε, και πήρε την κατοχή των εδαφών τους.

Ο νικηφόρος στρατός έριξε αργότερα τις σκηνές τους στις πεδιάδες της Moab? Και Βαλακ, ο βασιλιάς της χώρας αυτής, φοβούμενος αυτός και οι άνθρωποί του θα πρέπει επίσης να καταστρέφονται, αποστέλλονται σε Βαλααμ, ο οποίος ήταν ένας προφήτης (δηλαδή, αυτός στον οποίο ο Θεός δείχνει πράγματα που πρόκειται να συμβεί), να έρθουν και να προφέρει κάποια κατάρα πάνω τους Ισραηλίτες, που θα μπορούσε να εμποδίσει τους λαμβάνοντας το βασίλειό του από αυτόν.

Βαλααμ σε πρώτη αρνήθηκε να αναθεματίσει τους Εβραιους, γιατί ήξερε ότι ο Θεός τους είχε ευλογήσει. Αλλά Βαλακ τον entreated, υποσχόμενος να τον τιμά και τα πλούτη? Και επιτέλους Βαλααμ συναινέσει.

Έτσι, το πρωί, που γέμισαν τον κώλο του και πήγε μαζί τους. Αλλά ο Θεός θύμωσε μαζί του για επιθυμώντας πλούτη και τιμά Βαλακ, και έστειλε έναν άγγελο να στέκεται στο δρόμο και να τον εμποδίσουν.

Ο Θεός, ο οποίος μπορεί να κάνει ό, τι θα ενεργοποιηθεί το γάιδαρο, πάνω στην οποία Βαλααμ οδήγησε, για να δει τον άγγελο? Και στράφηκε κατά μέρος για να τον αποφύγει. Για αυτό το master της την χτύπησε. Αλλά και πάλι ο άγγελος στάθηκε μπροστά του σε μια πορεία όπου υπήρχε ένα τείχος σε κάθε πλευρά? Και το γάιδαρο, βλέποντας τον, και προσπαθώντας να μετατρέψει μέρος όπως και πριν, σπασμένα πόδια Βαλααμ ενάντια στον τοίχο.

Τότε Βαλααμ την χτύπησε και πάλι. Όμως, λίγο μακρύτερα στο άγγελος στάθηκε μπροστά τους για τρίτη φορά? Και το γάιδαρο, βλέποντας αυτόν, έπεσε κάτω από Βαλααμ, ο οποίος χτύπησε την οργισμένα με το προσωπικό του. Ο Θεός τώρα που προκαλούνται θαυμάσια γάιδαρο να μιλήσει? Και με ρώτησε Βαλααμ γιατί την είχε ηττηθεί.

Τότε ο Θεός έκανε Βαλααμ βλέπει τον εαυτό του με το καθεστώς που άγγελος με το σπαθί του στο χέρι του? Και Βαλααμ σκύβοντας μπροστά του για την πολύ έδαφος. Και ο άγγελος επέπληξε Βαλααμ για το χτύπημα στον κώλο του, λέγοντάς του ότι επειδή είχε την πρόθεση να κάνει ό, τι ο Θεός δεν θα είχε ο Θεός έστειλε τον άγγελό του για να τον εμποδίσουν με τον τρόπο? Και, δεν είχε το γάιδαρο γύρισε κατά μέρος, θα είχε σκοτωμένο.

Βαλααμ συνέχεια ομολόγησε ότι είχε κάνει λάθος, και προσφέρθηκε να πάει πίσω. Ο άγγελος, όμως, πρόσταξε να τον πάει για να Βαλακ, αλλά για να είναι προσεκτικοί για να μιλήσω μόνο ό, τι ο Θεός θα πρέπει να το πει προσφορά.

Έτσι Βαλααμ πήγε? Και όταν είδε όλα τα καταυλισμό των παιδιών του Ισραήλ που εκτείνεται πολύ πριν από αυτόν, με την εντολή του Θεού ευλόγησε τους ανθρώπους τους οποίους Βαλακ είχε στείλει για αυτόν να κατάρα.

About brakeman1

Using every tool reaching out to those who seek the shinning light Jesus Christ gives to those who have faith. Keeping uninformed aware of bable with truth and meaning
This entry was posted in Discipleship. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s